Kraanwater of flessenwater?

Water is een gezonde manier om ons lichaam van vocht te voorzien. Het drinkwater uit de kraan is in Nederland van goede kwaliteit. Dagelijks zorgt Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) voor zuiver, streng gecontroleerd en dus betrouwbaar drinkwater. De eisen daarvoor zijn vastgelegd in de Waterleidingwet.

Het Nederlandse kraanwater behoort tot de beste ter wereld. Daarmee kunnen we een hoop geld besparen. Voor 1 euro kunt u namelijk het hele jaar water drinken, uitgaande van 1,5 liter per persoon per dag. Flessenwater is 150 tot 500 keer zo duur.

Kraanwater is beter voor het milieu dan flessenwater en alle andere dranken uit de fles. Dat komt vooral doordat voor kraanwater helemaal geen verpakking nodig is.

Mineralen die van nature voorkomen in water zijn goed voor het lichaam, maar met normale voeding en leidingwater krijgen we genoeg binnen. Bronwater kan meer mineralen bevatten; maar als er meer van binnenkomt dan het lichaam nodig heeft, worden de mineralen via de urine uitgescheiden.

Lees meer op de site van Milieu Centraal en op de site van het Voedingsbureau