Sportcomplex Activum

Op 7 oktober 2016 heeft wethouder Gert Vos, samen met voormalig tweevoudig wereldkampioen Nelli Cooman, het Activum geopend. Hét nieuwe sporthart van Hoogeveen. Onder tromgeroffel van drie Hoogeveense trommelslagers kwam wethouder Gert Vos speciaal voor deze gelegenheid met een parachute aan op de atletiekbaan.  Na de toespraken en een rondleiding door het gebouw is de eerste officiële wedstrijd in Het Activum gespeeld door spelers van het nationale heren rolstoelbasketbalteam. Hét sporthart van Hoogeveen klopt!

Dit is het Activum
Het Activum ligt letterlijk in het hart van de campus onderwijs en sport in het Bentinckspark.  Met onder andere nieuwe accommodaties voor de twee voetbalverenigingen en een atletiekbaan van topkwaliteit. Een unieke plek voor scholieren, sporters en recreanten midden in Hoogeveen. Het Activum heeft twee sporthallen en een gymzaal. Overdag wordt de sporthal gebruikt voor gymlessen van het voortgezet onderwijs.

Duurzaam gebouw
Het Activum gaat ook een stevige bijdrage leveren aan de gemeentelijke duurzaamheidsambities. Zo is het ‘gasloze’ gebouw voor de warmtelevering en koeling aangesloten op het warmte-koudeopslagsysteem van WMD energie en water. Het Activum ligt bij het waterwingebied van productiestation Hoogeveen. Warmte en koude uit grondwater, dat wordt gewonnen voor drinkwaterproductie, wordt in gezet als duurzame energiebron. De stroom wordt voor een groot deel opgewekt via de ruim 900 zonnepanelen die op het dak van het Activum liggen. En in het hele gebouw is gebruikt gemaakt van energiezuinige Led verlichting.

Meer informatie
http://www.hoogeveen.nl/bentinckspark